AMB UITGEVERIJ PUBLISHERS PRESS
QUICK SEARCH
Zoekterm(en)

Zoeken
(Artikelnr: 79700-79)
OP 2 NOVEMBER VERSCHIJNT:

Antropologisch ontmoetingen

 
Mario Rutten
 
AMB Diemen 2015
(isbn 97890 79700 79 0, 134 pp., paperback, € 17,50)
-----
 
In deze verzameling columns laat Mario Rutten zien hoe zijn opleiding tot antropoloog zijn relatie met mensen gevormd heeft én hoe hij zelf weer van elke ontmoeting leert. Hij verhaalt van mensen uit de deelstaat Gujarat in Noord-West India die hij als jonge onderzoeker leerde kennen. Die Gujarati’s en hun kinderen blijft hij door de jaren volgen, eerst in India, maar later ook in Londen als ze – tijdelijk – daarheen migreren, en in Nederland, als ze bij hem op bezoek komen. Met enkele van hen bouwt hij zo’n hechte relatie op dat ze elkaar broer, zus, oom, of neef noemen. Daarnaast bevat deze bundel columns over zijn collega’s en over mensen die hij leerde kennen tijdens zijn onderzoek in Maleisië en Indonesië.
 
Die antropologische blik op de wereld rondom hem houdt niet op bij zijn werk, maar loopt ongemerkt door in zijn gehele dagelijkse doen en laten. Persoonlijke ervaringen geven voortdurend aanleiding tot professionele reflectie, en andersom - of het nu gaat om opmerkingen van zijn Indiase ‘broer’ of van zijn zoon, of om de kijklessen die hij opdoet als hij met een camera aan de slag gaat.
----
Mario Rutten is hoogleraar Vergelijkende Antropologie & Sociologie van Azië, verbonden aan de afdeling Antropologie en het Amsterdam Institute for Social Science Research (AISSR) van de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1983 doet hij veldwerk in India, Indonesië, Maleisië en Engeland.
 
Informatie:
ISBN
9789079700790
Auteur
Mario Rutten
Kaft
Paperback
Uitgeverij
AMB
Bijlagen:
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 17,50
Aantal: Bestellen
Relevante producten
Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

 
 
 
Uitgeverij AMB  
Karwijzaaderf 15
1112 JN Diemen
postadres
Postbus 7
1110 AA Diemen


info.amb@xs4all.nl

AMB Publishers 
Karwijzaaderf 15
1112 JN Diemen

postal address
 PO Box 7
  1110 AA Diemen
  The Netherlands

 info.amb@xs4all.nl


 
 
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.