AMB UITGEVERIJ PUBLISHERS PRESS
QUICK SEARCH
Zoekterm(en)

Zoeken
(Artikelnr: 327471-MWF-LBC)
2e, gecorrigeerde, druk leverbaar

JE KUNT ALLES NIET ZO SCHRIJVEN 
een briefwisseling in oorlogstijd
--
Margreet Wagenaar-Fischer en Liesbeth Brandt Corstius
(redactie & samenstelling)

--
(ISBN 97890 327471, 229 pp., geïll., € 22,50 )
--
Een joodse baby brengt zijn eerste levensjaren door als het acht maanden jongere broertje van een protestants zusje. Het is oorlog, om te overleven heeft zijn moeder hem bij vreemden ondergebracht.
Je kunt alles niet zo schrijven' is de bijna wekelijkse correspondentie in de oorlogsjaren tussen de oorlogsmoeder Fietje Sneijders de Vogel op een bovenwoning in Utrecht en haar bezorgde, maar ook nuchtere, moeder ‘Mams’ de Vries in het weidse Groningse Haren.
De brieven gaan over het leven van alledag, over de zorgen over eten, kleding, een warm huis, over het (joodse) ‘oorlogskind’. De brieven werden gewoon met de post verstuurd, of vergezelden de zendingen groente en fruit die over en weer gingen. Uit Groningen kwamen aardappelen naar Utrecht, appels uit de Betuwe gingen naar Haren.
Dit alles tegen een decor van onzekerheid, angst en geheimhouding, waarin brieven niet frank en vrij geschreven konden worden. Het dwingt de lezer van nu tussen de regels te lezen en te begrijpen wat er nièt gezegd wordt.
Na de oorlog gaat het joodse jongetje terug naar zijn moeder. Hij blijft zich zijn hele leven verbonden voelen met zijn oorlogszusje en zijn oorlogsouders, die voor hun opvang postuum geëerd werden met de Yad Vashem-onderscheiding.
--
Margreet Wagenaar-Fischer (1941) is historica en arts maatschappij en gezondheid. Liesbeth Brandt Corstius (1940) is kunsthistorica en o.m. voormalig directrice Museum Arnhem.
Bijlagen:
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 22,50
Aantal: Bestellen

Standaard levertijd

2

Relevante producten
Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

 
 
 
Uitgeverij AMB  
Karwijzaaderf 15
1112 JN Diemen
postadres
Postbus 7
1110 AA Diemen


info.amb@xs4all.nl

AMB Publishers 
Karwijzaaderf 15
1112 JN Diemen

postal address
 PO Box 7
  1110 AA Diemen
  The Netherlands

 info.amb@xs4all.nl


 
 
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.