AMB UITGEVERIJ PUBLISHERS PRESS
QUICK SEARCH
Zoekterm(en)

Zoeken
(Artikelnr: MU-P-EW01)

Ed Wertwijn

THREE BLUE PIECES
(drie stukken voor piano)

---
AMB 2019, A4, 8 pagina's, € 6,95
----


Toelichting
I . Blue Waltz (Heiloo, 20 maart 1974)
Uitgangspunt is het mineur-majeur-akkoord, ook wel ‘naamloos’ genoemd. De wals begint en eindigt er mee, het duikt ook hier en daar op in het harmonisch verloop en legt ook het bluesachtige karakter vast.

I I . Waiting (Heiloo, 24 juni 1974)
Een spel van voortdurend moduleren zonder de autonome voortgang van de melodie te verstoren.

III. Blues for Mike (Haarlem, 11 mei 2011)
Ter herinnering aan mijn op 4 mei 2011 plotseling overleden vriend en jazz-kompaan Michael Chayes. Hij werd in 1930 in New York geboren en kwam begin jaren '50 naar Amsterdam om er zich als psychiater te vestigen. Mike speelde cornet en trompet. Hij vormde hier al snel een jazzband waarvan ik een aantal jaren tot aan zijn overlijden als pianist deel uitmaakte. Met deze blues wil ik muzikale associaties met zijn geboortestad oproepen. Ook deze blues eindigt met het mineur-majeur-akkoord.
Inmiddels is ‘Blues for Mike’ in enkele radio-uitzendingen te horen geweest. Het klonk in plaatsen als Jekaterinburg, Irkoetsk, Muscat (Oman) en in Abu Dhabi, gespeeld door pianist Marcel Worms. Deze zette het ook op zijn album ‘Twenty Years of New Blues for Piano’ (2016).

---

over de componist
Ed Wertwijn studeerde piano aan het Conservatorium van de Vereeniging Muzieklyceum te Amsterdam bij Luctor Ponse, koordirectie bij Frans Moonen en schoolmuziek bij Louk
Nelissen. Als pianist was hij verbonden aan ‘Groep 69’, die zich begin jaren ’70 toelegde op het spelen van contemporaine muziek. Ook vormde hij in die periode met de basklarinettist Harry Sparnaay het duo ‘Fusion Moderne’. Hij was solopianist bij Het Notos Blaaskwintet in uitvoeringen van de kwintetten van Mozart en Beethoven en sextetten van o.a. Francis Poulenc, Albert Roussel en Willem Pijper. Hij speelde in het Noord-Hollandse jazzkwintet ‘Joint’, dat begin jaren ’80 met o.a. een drietal composities van zijn hand, tijdens jazzconcoursen in Amersfoort en Breda prijzen behaalde. Ook was hij jarenlang verbonden aan het salonorkest ‘Het Salon’ van Geert van Tijn.
Hij was gedurende 31 jaar als docent schoolmuziek verbonden aan het Stedelijk Gymnasium te Haarlem en 24 jaar aan het Montessori-Lyceum te Amsterdam.
Foto('s):
Bijlagen:
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 6,95
Aantal: Bestellen
Relevante producten
Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

 
 
 
Uitgeverij AMB  
Karwijzaaderf 15
1112 JN Diemen
postadres
Postbus 7
1110 AA Diemen


info.amb@xs4all.nl

AMB Publishers 
Karwijzaaderf 15
1112 JN Diemen

postal address
 PO Box 7
  1110 AA Diemen
  The Netherlands

 info.amb@xs4all.nl


 
 
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.